Skip to content

Vasslefri KitKat

I flera år har vi handlat storpack med KitKat när vi har varit i Malaysia så att vi har en halvårsförbrukning när vi kommer tillbaka till Sverige.

Men idag fick jag veta att KitKat som säljs i Sverige numera är vasslefri, vilket är helt fantastiskt! Även i USA är KitKat vasslefri har jag märkt. Nu håller jag tummarna för att även mina andra chokladfavoriter går över från att använda billig vassle till riktig mjölkpulver.

Take a break. Take a KitKat.

13 thoughts on “Vasslefri KitKat”

    1. Smör görs av grädde (till skillnad från margarin som kan innehålla blandade fetter). Skummjölkpulver görs av mjölk. Både mjölk och grädde är halal.

 1. hej yasmin jag har svårt att hitta choklad som jag äta läser på kitkat där står ju vassle. samma på mjölkchoklad och schwiers då jag ringt deras kundtjänst så kunde dem ej garantera vasslet varifrån den kimmer.har du några exakta som går o äta tack för hjälpen

  1. Det kan hända att det fortfarande finns KitKat med vassle kvar i vissa butiker. Du kanske kan titta i andra butiker – de kanske har nyare choklad? Om du vill vara säker så är mycket av Fazers choklad vasslefri och även Lindt. Toblerone och Mars choklad som snickers och Twix är halalcertifierad. Jag tror att denna information går att hitta om du klickar på Fika & Godis i menyn här på sidan. Lycka till med chokladen!

   1. hej yasmin,

    mars, snickers och twix är halal-certifierade men innehåller ändå vassle och naturlig vaniljextrakt. är de halal trots det eller finns det vissa utan som är halal?

    1. Om godiset är halalcertifierat så bör vi som konsumenter lita på det. Ofta står det vilket lands muslimska råd som har halalcertifierat det och då är det de som har ansvaret.
     Med det sagt, vassle kommer ofta från osttillverkning, men ost tillverkas i hela världen. Det är alltså möjligt att halalcertifierad vassle kommer från muslimska länder där det tillverkas från halalslaktade djur, eller andra halal metoder. Mars, Snickers och Twix tillverkas i internationell skala och har andra resurser jämfört med små lokala företag som exempelvis Marabou.

 2. Jag har märkt att de har övergått till vasslepulver igen, men numera är markerat ”suitable for vegetarian”. Så det är ingen fara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *